Onze behandelmethoden (ACRA en MDFT)

Onze behandelmethoden (ACRA en MDFT)

IrisZorg maakt gebruik van twee behandelmethoden (ACRA en MDFT) waarbij ouders of verzorgers actief worden betrokken. Dit is van belang om blijvend resultaat te behalen.

Adolescent Community Reinforcement Approach (ACRA)

Deze methodiek is gericht  op het ontwikkelen van een nieuwe levensstijl die meer belonend is dan het gebruik van alcohol, drugs, gamen of gokken. Praktisch houdt dit in dat de jongere leert dat er alternatieven zijn voor het nemen van alcohol en drugs  waarmee in korte tijd verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Die ervaringen versterken het zelfvertrouwen en motivatie om ook andere zaken aan te pakken. Zo kan er gebouwd worden aan een nieuwe balans in het leven, waarbij de verslaving geleidelijk naar de achtergrond verdwijnt.

Multi Dimensionele Familie Therapie (MDFT)

MDFT is een intensieve gezinsbehandeling voor jongeren van 12 tot en met 20 jaar, waarbij problemen op meerdere gebieden tegelijkertijd worden aangepakt. Bij MDFT wordt nadrukkelijk gekeken hoe de ouders, het gezin en andere bekenden uit de omgeving hierbij kunnen helpen. Samen lukt het meestal wel om veranderingen in gang te zetten, waardoor de jongere en het gezin weer vooruit kunnen.