Onze behandelmethoden

Onze behandelmethoden

Ander gedrag aanleren kun je vergelijken met topsport. Soms is het afzien, een gevecht met jezelf. Maar uiteindelijk maakt het je sterker. Zeker met de inzet van je behandelaar die je begeleidt en steunt. De behandeling is behoorlijk intensief. Elke week voer je een of twee gesprekken op de polikliniek. Daarnaast kan je behandelaar je soms ook thuis opzoeken om je ouders en andere mensen die belangrijk voor je zijn actief te betrekken en die jou kunnen ondersteunen.

Om de behandeling tot een succes te maken verwachten we van jou en je ouders/verzorgers ook een actieve opstelling.

Jouw situatie en je doelen zijn steeds het uitgangspunt. Je behandelaar heeft ook regelmatig gesprekken met je ouders of bijvoorbeeld met je broers en/of zussen – als je die hebt. Dat is belangrijk om jou optimaal te kunnen ondersteunen in lastige situaties; tijdens de behandeling, maar vooral ook in de periode daarna. IrisZorg gebruikt verschillende methodes om jou en de mensen die belangrijk voor je zijn te helpen. Dat zijn bijvoorbeeld de ACRA-methode en de MDFT-methode.

De behandeling bij IrisZorg vindt in principe plaats in je eigen omgeving. Soms blijkt dat er een korte periode moet worden besteed aan ontgiften onder medische begeleiding en een korte klinische behandeling. In dat geval kun je worden opgenomen in de Jeugdkliniek in Tiel. Daar wordt je ondersteund in het doorbreken van bepaald gedrag of je verslaving. In deze periode houd je contact met je ouders en de jeugdbehandelaar. Zo kun na opname meteen verder in je eigen omgeving met je eigen behandelaar.